Onsdag den 31. august blev knap 50 deltagere guidet gennem Kolding og Bramdrupdam Skov af Jørn Chemnitz, da Kræftens Bekæmpelse i Kolding arrangerede sin traditionelle efterårstur.

Det var ifølge kalenderen årets sidste sommeraften, og vejret viste sig fra sin bedste side i de knap to timer, som det tog at gå de ca. 3,5 km i noget af Koldings smukkeste, bynære natur. Undervejs blev deltagerne klogere - meget klogere - på alt fra gamle jernbaner til træers kommunikation.

Det, der i daglig tale benævnes Marielundskoven, er faktisk fem mindre skovområder, som langsomt er smeltet sammen. Undervejs på turen blev deltagerne da også beriget med fortællingen om skovrejsningen krydret elegant med lidt politiske betragtninger om skoving og naturforvaltning. Ikke mindst var det fascinerende at blive indviet i træernes kommunikation.

Det var også høst tid, så mens vi fik tips til snapsen, fik flere deltagere smagt på slåenbærene, omend de nok måtte sande, at brombærene smager bedre på denne tid af året. Mange prøvede også at trykke springbalsaminernes frøkapsler ud, hvilket er en helt unik følelse.

I det sidste skær fra solnedgangen kunne turens mange indtryk bundfældes med en vand og et stykke frugt, inden deltagerne tog hjem. 

marie1 marie2 marie3
marie4 marie5 marie6
marie7 marie8 marie9
marie10 marie11 marie12
marie13 marie14 marie15
marie16 marie17