Tirsdag den 7. maj guidede naturskoleleder Jørn Chemnitz ca. 50 fremmødte personer rundt på Houens Odde.

Turen startede fra Stensgaard kl. 18.30, og deltagerne lod sig hurtigt betage af den smukke udsigt over Eltang Vig. Turen gik langs skovkanten om til Roverknuden og videre langs strandengene til Gilwell Hytterne, inden turen gik hjemad via Kirken og forbi dæmningen. Omkring kl. 21 var vi tilbage ved Stensgaard, hvor Kolding Lokalforening bød på en vand og et stykke frugt.

Det var en dejlig mild og lun forårsaften, og da det havde været tørvejr et stykke tid, var stierne også fremkommelige uden gummistøvler. Deltagerne nød den nyudsprungne bøgeskov akkompagneret af et kor af fuglestemmer. Af og til blev der gjort holdt så Jørn kunne øse ud af sin viden om stedets fugle, om planterne og ikke mindst om den spændende kulturhistorie omkring Eltang og Gudsø Vige. Jørn blev fint suppleret af de deltagere, som havde specialviden eller lokalkendskab.

De deltagere, som havde lyst, fik smagt på bøgebladende eller lugtet til rævegraven, nogle fik et glimt af det sorte egern, og alle fik vi rørt benene, trukket noget frisk luft og tog hjem mættet med indtryk.

Tak til alle deltagere, for en dejlig oplevelse.

 Eltang Vig

Se flere billeder her.

 

Fakta:

Houens Odde ligger som en tange mellem Gudsø Vig og Eltang Vig nordøst for Kolding. Her er der mulighed for at gå på de skovklædte stejlskrænter gennem Hovens Skov og ud på spidsen, Houens Odde, hvorfra der er en vidunderlig udsigt over Kolding Fjord. Hele odden er ejet af KFUM-spejderne i Danmark, som har et spejdercenter på odden.

Eltang Vig ligger på sydsiden af tangen. Vigen blev i 1872 inddæmmet med henblik på langbrugsmæssig udnyttelse. Under en voldsom storm i 1978 gav diget efter for vandmassernes pres og vandet fossede ind og oversvømmede det inddæmmede areal, så landbrugsjorden blev forvandlet til havbund.

På nordsiden af Houens Odde ligger Gudsø Vig. Strandengene i bunden af vigen er ved at gro til med tagrør og der arbejdes på igen at få strandengene afgræsset med kreaturer, for at fremme den mere artsrige strandengsflora og fauna. I bunden af vigen kan man på de fleste årstider se små flokke af knopsvaner og i træktiden ses af og til sangsvaner.