Onsdag den 20. maj mødtes ca. 50 personer med Jørn Chemnitz på parkeringspladsen ved Løverodde, friske til en tur i forårsskoven på en aften, hvor vejret valgte at vise sig fra sin lidt pænere side.

Turen startede ude på odden, hvorefter vi gik langs stranden til Paradisbugten. Derefter fortsatte vi op langs Mads Bæk, gennem skoven og ad vejen tilbage til parkeringspladsen. Alt i alt en 3 km lang tur på lige knap to timer.

Undervejs på turen kunne vi frydes over hvor smuk den danske natur kan være på en solbeskinent forårsaften. Der var rig lejlighed til at nyde den fantastiske udsigt over fjorden med sejlskibene, aftenssolens farvespil i skovens træer og i det hele taget bare den rene luft og friske vind.

Vi kunne også forundres over, så kloge vi kunne blive på bare to timer. Vi fik beretningerne om gravhøjene og jernalderbefolkningen, om oddens tilblivelse og invasive arter. Der var tid til fortællinger om alt fra de mindste kræ som flåter og dansemyg til de største pattedyr som ulve og grævlinge. Vi fik beretningen om vandrefalkene på Skærbækværket og om lomviene, uden dog at se dem. Til gengæld fik vi glimtet af en fiskehejre, der passerede forbi over træerne, og de heldige nåede at få et glimt af isfuglen.

Der blev plads til en god politisk snak om naturforvaltning og til de mere kuriøse beretninger som f.eks. den om at skovmærkerne skal anvendes til snaps inden heksene tisser opå dem!

I lokalafdelingens bestyrelse vil vi gerne sige tak til alle dem, der mødte op, og til Jørn for en ufolignelig underholdende aften.

Vi håber, at vi alle mødes igen, når det bliver tid til efterårsturen.

Fortælling Vandring Muddergrøften
 Muddergrøften  Fortælling  Fortælling
 Blæretang  Langs stranden  Douglas stub
 Fortælling  Grævlingespor  Vandring
 Aftenskoven  Forårsskoven  Douglas
 Vandring  Skovflåt  Skovflåt
 Fortælling  Skovmærke  Skovmærke
 Fortælling  Forfriskninger  Afslutning
Skærbækværket  Aftensol over Kolding   Solnedgang over Gudsø